شرکت آسانسور و پله برقی رازی

نصب درب و ریل آسانسور

نصب درب و ریل آسانسور را در این مقاله بررسی می‌کنیم.

نصب درب و ریل آسانسور

نصب درب و ریل آسانسور

تاکنون پروسه ی نصب آسانسور را تماشا کرده اید؟! ریل و درب آسانسور دو محصول مهم برای آسانسور هستند که نصب آن ها اهمیت زیادی دارد.

این دو محصول را می‌شناسید و کارایی آن ها را می‌دانید؟! درب و ریل آسانسور را چگونه نصب می‌کنند؟! این محصولات در چه سایزها و انواعی تولید می‌شوند ؟!

نحوه کار ریل آسانسور نیز از مباحث مهمی است که در این مقاله به بررسی آن پرداختیم. شما می‌توانید با همراهی و خواندن این مقاله به اطلاعات کافی در این زمینه دست یابید.

توضیحات نصب درب و ریل آسانسور

َاز آنجایی که کابین و وزنه تعادل آسانسور بر روی ریل حرکت می‌کنند و پایه و اسکلت آسانسور به حساب می آیند، باید در نصب آنها دقت کرد. در صورت مشاهده یک مشکل و بی‌دقتی باید سریعا آن مشکل را برطرف کرد.

زیرا وجود کوچک‌ترین ایرادی در نصب ریل،کابین و وزنه آسانسور را در مسیر حرکت دچار مشکل می‌کند. نصب درها نیز بسیار مهم بوده و باید توجه کرد که دقیقاً در جای خود نصب شوند.

وجود درها نقش زیادی در حفظ جان مسافرین دارد و جلوی سقوط افراد و بار را می‌گیرد. همچنین برای نصب درب و ریل آسانسور باید از یک سری وسایل ایمنی استفاده کنیم.

نکته‌ای که برای نصب درب و ریل آسانسور باید توجه کنیم رعایت کردن نکات ایمنی می‌باشد. و جمله اول ایمنی بعد کار در اینجا به کار می‌آید. در حقیقت شما باید در تمام گام‌هایی که برای نصب آسانسور طی می‌کنید ایمنی را رعایت کنید .

در نصب آسانسور بعد از آهن کشی، ریل نصب می‌شود. در نصب ریل آسانسور به چند نکته باید توجه کرد ؛اول اینکه ریل‌ها شاقول شده و در چاه آسانسور به صورت موازی نسبت به یکدیگر نصب شوند.

دوم اینکه نری و مادگی ریل‌ ها به هم چفت شوند و نقطه اتصال ریل ها صاف باشند و در یک راستا قرار بگیرند و کوچک‌ترین انحرافی نداشته باشند.

استفاده از ریل‌های با کیفیت و مقاوم بسیار مهم است زیرا ریل‌ها کابین و وزنه تعادل را هدایت می‌کنند و در صورت بروز مشکل کابین و وزنه تعادل منحرف می‌شود.

بعد از نصب ریل آسانسور نوبت به نصب درب آسانسور می‌رسد که این قسمت نیز بسیار مهم بوده و باید به درستی نصب شود تا امنیت مسافرین حفظ شود.

نکته بسیار مهمی که وجود دارد این است که قبل از نصب درب باید ورودی‌های چاه آسانسور مسدود شود و هیچ اشیایی نتواند از راهرو به چاه آسانسور راه پیدا کند و درون آن بیفتد. شما باید برای نصب تمام قطعات آسانسور نکات ایمنی را رعایت کنید. و در مقابل ورودی چاه آسانسور تمام طبقات محافظ نصب کنید.

ریل آسانسور چگونه عمل می‌کند؟!

ریل آسانسور وظیفه هدایت کابین و وزنه تعادل آسانسور را به عهده دارد. و زمانی که بار به طور یکنواخت در کف آسانسور پخش نشده باشد باعث می‌شود همچنان حرکت کابین خوب باشد و تکانی نخورد.

دسته‌بندی‌های آسانسور با توجه به طول و عرض سطح آن به صورت T45وT50 که برای وزنه تعادل هستند و T9 وT16 که مخصوص کابین هستند،می‌باشد.

ریل‌ها به کمک یک صفحه‌ای که در بالاتر به آن اشاره کردیم به نام پشت بند ریل به یکدیگر متصل می‌شوند. این قطعه را می‌توان به صورت شاخه‌های ۵ متری سرد و گرم یافت کرد. اما آسانسورهای سنگین که ظرفیت بالایی دارند با طول ۴ متر تولید می‌شوند.

در ریل‌ها چهار سوراخ وجود دارد که برای اتصال آنها به یکدیگر گذاشته شده است که به وسیله پشت بندهای مستطیلی، پیچ، واشر فنر و واشر تخت به هم وصل می‌شوند.

در برخی از قسمت‌ها چاه آسانسور ناشاقولی‌هایی دارد،و قسمتی از فضای چاه آسانسور اشغال می‌شود؛ پس باید تنگ‌ترین نقطه چاه را برای ریل گذاری آسانسور انتخاب کرد.

نصب ریل آسانسور

در بالا راجع به ریل آسانسور کمی توضیح دادیم و همانطور که گفتیم باید ریل‌ها را موازی و در یک راستا نصب کرد . کارشناسان نصب آسانسور معتقدند که درب و ریل آسانسور ستون فقرات سیستم آن به حساب می‌آیند.

و اگر آسانسوری از لوازم با کیفیت استفاده کند اما نصب درب و ریل آن به خوبی انجام نشود،خرابی بیشتری نسبت به آسانسوری که لوازم آن معمولی اما نصب دقیقی داشته اند، دارد.

طول ریل آسانسور ۵ متر بوده و اولین ریلی که در چاه آسانسور نصب می‌شود را ریل )پادشاه)KING می‌گویند. نصب آسانسور به دقت بسیار بالایی نیاز دارد و در پروسه نصب آسانسور نباید از هیچ گونه ابزاری مثل الکترود یا انبر جوشکاری استفاده کنید.

زیرا اگر آنها به ریل برخورد کنند باعث می‌شود که روی ریل ناهمواری ایجاد شود و حرکت کابین و وزنه تعادل به مشکل می‌خورد. برای نصب ریل آسانسور به یک سری قطعاتی مثل پشت بند ،براکت و لقمه نیاز دارید.

با کمک این قطعات می‌توانید ریل را محکم در چاه آسانسور نصب کنید. می‌توانید برای تهیه این قطعات جهت نصب ریل آسانسور به فروشگاه ما مراجعه کنید.

  • پشت بند:

یکی از آن قطعاتی که نام بردیم پشت بند می‌باشد که یک وسیله‌ای صفحه مانند است و ریل‌ها به وسیله آن به یکدیگر متصل می‌شوند. معمولاً زمانی که ریل آسانسور را خریداری می‌کنید پشت بند ریل نیز به شما داده می‌شود.

همچنین هر ریلی پشت بند منحصر به فرد و مخصوص خود را دارد . برای اینکه سازه فلزی چاه آسانسور و ریل‌ها به یکدیگر فیکس شوند نیاز به دو قطعه دیگر به نام براکت و لقمه داریم.

  • براکت ریل آسانسور:

ریل‌ها به وسیله قطعه‌ای به نام براکت در ارتفاع مشخصی به چاه وصل می‌شوند. براکت انواع متفاوتی دارد که با توجه به نوع ریل می‌توان براکت مخصوص به آن را نیز انتخاب کرد.

رایج‌ترین نوع براکت که معمولاً از آن در ریل آسانسور استفاده می‌کنند،براکت اتیسی می‌باشد. براکت ها هم آبکاری شده موجودند و هم معمولی.

در آسانسورهای پکیج براکت‌هایی وجود دارند که تنظیم آنها راحت‌تر است و در اتصال آنها از جوش کردن استفاده نمی‌شود.

  • لقمه ریل آسانسور:

قطعه دیگر که آن را به شما معرفی می‌کنیم لقمه ریل‌ها هستند. آنها ریل را به براکت متصل می‌کنند. کاربرد لقمه ریل در آسانسور این است که در شرایط آب و هوایی متفاوت ،ریل‌ها بتوانند دچار انقباض و انبساط شوند و زمانی که ساختمان نشست کرد هیچ مشکلی برای ریل‌ها ایجاد نشود.

نصب درب و ریل آسانسور

نصب درب آسانسور

برای نصب درب آسانسور نیز مثل نصب ریل آسانسور باید نکات ایمنی را رعایت کرد. اما نصب درب نسبت به نوع آن متفاوت می‌شود. در قدم اول برای نصب درب آسانسور ،مشخص شدن موقعیت نصب می باشد.

نصب درب باید با نقشه و برنامه ریزی انجام شود و طبق آن اجرا شود و بهترین روش نصب درب محلی است که با مرکز کابین مماس باشد.استفاده از این روش اصطکاک را کم می‌کند و سر و صدای حرکت آسانسور را نیز بسیار کاهش می‌دهد.

لوازمی که برای نصب درب آسانسور باید استفاده کنیم شامل:

  • کلاه و کمربند ایمنی
  • کفش کار
  • عینک مخصوص جوشکاری
  • دستکش مخصوص کار

قبل از هرچیز باید ورودی تمام چاه های آسانسور حفاظت شود تا نصاب بتواند با خیال راحت ،نصب درب را انجام دهد. درب آسانسور در دو دسته درب کابین و درب طبقات تقسیم می‌شود.

همچنین درب کابین آسانسور دو نوع اتوماتیک و نیمه اتوماتیک دارد و درب طبقات نیز اتوماتیک ،نیمه اتوماتیک و یا لولایی می‌باشند. زمان نصب درب آسانسور، شما به دو عدد نبشی ۵ هم اندازه با عرض چاه نیاز دارید.

نکات نصب درب و ریل آسانسور

برای نصب درب و ریل آسانسور یک سری نکاتی وجود دارد و با گفتن این نکات این پروسه برای شما قابل فهم تر و مشخص تر میشود:

  • قطعات مهم آسانسور باید در یک محیط کاملاً مناسب انبار شوند.
  • شما باید با درنظر داشتن نقطه اصلی براکت وبرحسب شاقول ریل های راهنما ،اتصال براکت به ریل را نصب کنید.
  • از محکم بودن قسمت نگهدارنده براکت ریل مطمئن شوید.
  • واشرهای تنظیم کنم را ببندید.
  • مقابل تمام درب‌های آسانسور طبقات حفاظ ایمنی نصب کنید.
  • گیره ی ریل ها باید با دقت بالا نصب شوند و همچنین ریل ها را بسیار سفت کنید.
  • نصب یک داربست مناسب در چاه آسانسور
  • از مهم ترین مسئله ها که در نصب ریل و درب آسانسور باید آن را در نظر گرفت ،عرض مناسب آن می‌باشد که باید بوسیله عرض آسانسور محاسبه شود
  • میزان خطای مجاز در نصب درب آسانسور برای ریل ها ۱میلی‌متر در ۱۰ متر می‌باشد.
  • کمترین عرضی که در چاه آسانسور برای نصب درب سنترال دو لته نیاز است،۲ برابر عرض مفید درب به اضافه ۲۰ سانتی متر می‌باشد و همچنین برای نصب درب تلسکوپی دو لته نیز ،۱/۵ برابر عرض مفید درب به اضافه ۲۰ سانتی متر می باشد
  • اتصال ریل به ساختمان نباید فاصله زیادی داشته باشد زیرا باعث خم شدن ریل‌ها خواهد شد،همچنین اگر این فاصله کم باشد ریل انعطافی نداشته و حرکت کابین مختل می‌شود.

انواع درب و ریل آسانسور

درب و ریل آسانسور انواع متفاوتی داشته که در اینجا آن ها را برای شما نام می‌بریم:

  • درب آسانسور:

  1. نیمه اتوماتیک
  2. تمام اتوماتیک که خودش شامل انواع سانترال ،آکاردئونی ،تلسکوپی و… می‌باشد
  3. لولایی
  • ریل آسانسور:

  1. ریل T5 برای راهنمای وزنه تعادل ریل
  2. T9 برای آسانسورهای ۵تا۱۰ توقف ریل
  3. T16 برای آسانسور های بالای ۱۰توقف

سخن آخر

برای نصب آسانسور باید اول بتوانیم قسمت ها و قطعات آن را نصب کنیم ما در این مقاله نصب و انواع دو قطعه ی درب و ریل آسانسور را برایتان شرح دادیم و امیدواریم توانسته باشیم شما را در رسیدن به هدفتان یاری کرده باشیم..اگر به مباحث بیشتری در زمینه آسانسورها و تکنولوژی‌های نوین علاقه‌مندید، خوشحال می‌شویم که به مطالعه دیگر مقالات وبسایت ما از جمله همه چیز درباره ی ریل آسانسور بپردازید.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا