طراحی آسانسور برای افراد کم توان:نکات ضروری
آسانسور مخصوص افراد کم توان در داخل یا بیرون ساختمان می تواند نصب شود. برای نصب این گونه آسانسورها باید به مکان نصب آن توجه کرد؛ به دلیل اینکه شخص معلول و ناتوان برای سوار شدن یا پیاده شدن نیازی به کمک و همراه نداشته باشد.
برای کابین این گونه آسانسورها باید، استانداردی تعیین شده باشد که فروشندگان این مدل آسانسور به آن توجه کنند. ابعاد کابین باید حداقل 110 در 140 سانتی متر و درب آن نیز 80 در 210 طراحی شده باشد.
در این مقاله به انواع بالابر برای استفاده در منزل اشاره می کنیم.
و ویژگی های آسانسور برای افراد معلول را توضیح می دهیم. پس در ادامه همراه ما باشید.
بالابر معلولین خانگی
یکی از مدل های بالابر خانگی ، پله پیما یا بالابر پله ای است. یکی از مشکلاتی که افراد کم توان و معلول مثل قطع نخاع یا دچار کم توانی جسمی با آن دست و پنجه نرم می کنند، این است که حرکت از سطح نا تراز به سطحی دیگر است. برای این که در این شرایط به آنها کمک بزرگی شود، از مدل های مختلف بالابر خانگی استفاده می کنند که قابلیت جابه جا کردن وزن های زیاد تا 150 کیلوگرم را دارند. در صورت نیاز می توان برای وزن های بیشتر هم این گونه آسانسور را طراحی کرد.
بالابر پله برای معلولین
به بالابر پله برای معلولین، آسانسور پله نیز می گویند. آسانسور پله برای افراد کم توان به صورت الکتریکی استفاده می شود. و دارای کمربند، موتور، ریل، کنترل جهت جابه جایی افراد در ساختمان ها و مراکز درمانی است.
مدل مستقیم بالابر پله برای افراد کم توان، الکتریکی کار می کند و تنها این امکان را دارد که در یک مسیر مستقیم حرکت کند. در این مدل آسانسورهای پله، افراد نیاز دارند با رسیدن به هر پاگردی آسانسور خود را تعویض کنند. اما بالابر پله چرخشی هم که به صورت الکتریکی کار می کند می تواند بچرخد. در این مدل بالابر مثل مدل قبلی نیازی به تعویض بالابر توسط شخص نیست.
علاوه بر دو موردی که گفتیم یک مورد دیگر به نام بالابر پله ویلچربر نیز وجود دارد که در این مدل بالابر یک جک وجود دارد که باز و بسته می شود و با ریموت کنترل می شود. پس از باز شدن صفحه آن، فرد ناتوان و معلول می تواند با ویلپر روی جک بالابر قرار گیرد و از طریق ریموت حرکت خود را کنترل کند.
انواع آسانسور معلولین:
آسانسور معلولین هیدرولیک
آسانسور معلولین هیدرولیک بهترین نوع بالابر می باشد. این سیستم به صورت های جک از بغل یا جک از زیر اجرا میشود. نمونه بغل از زیر محبوبیت بیشتری نسبت به جک از بغل دارد؛ به ایجاد حفره نیازی ندارد و در کارایی و اجرا آسان تر عمل می کند. ولی در مدل جک از زیر به ایجاد حفره نیاز است. این مدل هیدرولیک ایمنی بیشتری دارد و مزایای دیگری مثل نرمی و راحتی و کم صدا بودن را هم شامل می شود.
آسانسور معلولین وینچ
این مدل آسانسور به دلیل عمل و کارایی ساده قیمت کمتری نسبت به بقیه دارد و مجهز به یک موتور وگیربکس است.
آسانسورها مخصوص معلولین چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟!
طبق قوانین در هر ساختمانی که افراد کم توان رفت و آمد دارند، مانند بیمارستان ها و ساختمان پزشکان باید آسانسور مخصوص این افراد وجود داشته باشد.
این مدل آسانسورها ویژگی هایی دارند که آنها را از بقیه آسانسورها جدا می کنند. در ادامه چند مورد از این ویژگی ها را بررسی خواهیم کرد.
ابعاد آسانسور
آسانسوری که برای افراد کم توان طراحی می شود، باید حداقل 8 نفر ظرفیت داشته باشد و فضای کابین باید به گونه ای باشد که هم ویلپر و هم همراه درآن جای بگیرد. عرض در آسانسورهم باید 80 سانتی متر باشد تا ویلپر به راحتی از آن رد شود.
ایمنی
با توجه به اینکه این آسانسورها برای افراد کم توان است، باید دستگیره های ایمنی در آن وجود داشته باشد تا این افراد بتوانند تعادل خود را حفظ کنند؛ همچنین باید به سیستم های آلارم مجهز باشند.
پنل مخصوص
یکی از مشکلات افراد کم توان که از ویلپر استفاده می کنند، انتخاب دکمه آسانسور برای رفتن به طبقه دلخواه است. صفحه دکمه های آسانسور باید در حدود ارتفاع یک متری باشد تا این افراد به دکمه ها دسترسی داشته باشند.
کف صاف و تراز
این مدل آسانسورها باید دارای سطح و کفی صاف باشند و برامدگی نداشته باشند تا ویلچر این افراد به راحتی حرکت کند؛ همچین برای حفظ امنیت و جان این افراد باید سطح آسانسور با سطح طبقه یکسان باشد و این افراد هنگام خروج از آسانسور با دست انداز مواجه نشوند .
نتیجه گیری
در انتخاب این آسانسور و بالابرها باید دقت زیادی شود و باید به حفظ امنیت و راحتی این افراد دقت شود که در این مقاله چند مورد از بالابر ها را برای شما گفتیم و ویژگی های آسانسور برای افراد کم توان و افرادی که از ویلچر استفاده می کند را ذکر کردیم.
اگر میخواهید راجب آسانسور اطلاعات بهدست آورید، میتوانید دیگر مقالات ما را مطالعه کنید.